General
Esta obra se publica bajo una licencia Creative Commons License.
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]
Egileak:
- Miranda Gómez, Jonatan
- Simón Magro, Edurne
UPV/EHU
Esta obra se publica bajo una licencia Creative Commons License.
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]Egileak:
UPV/EHU |
|
% 35 |
|
% 65 |
Elikadura eta Nekazaritza Erakundea. www.fao.org
Espainiako Elikadura Segurtasunaren eta Elikaduraren Agentzia : www.aesan.msc.es
Nutrizio, elikadura eta dietetika elkarlegoen federazio espainiarra. http://www.fesnad.org/
- Sagua pisatu
- Dietaren ingestioa neurtu eta jarri berriro 40 g-raino jateko lekuan
- Gorozkiak eta gernua hartu
- Edateko lekuan, jarri 100 mL ur
- Sartu 10 g dieta lehorgailuan (mufla-n)
- Sagua pisatu
- Dietaren ingestioa neurtu eta jarri berriro 40 g-raino jateko lekuan
- Gorozkiak eta gernua hartu
- Hausterrea pisatu eta dietaren eduki minerala
- Uraren ingestioa neurtu eta jarri berriro 100 ml-raino edateko lekuan
- Dieta eta hausterreen pH-a neurtu
- Sagua pisatu
- Dietaren ingestioa neurtu eta jarri berriro 40 g-raino jateko lekuan
- Gorozkiak eta gernua hartu
- Sagua pisatu
- Dietaren ingestioa neurtu eta jarri berriro 40 g-raino jateko lekuan
- Gorozkiak eta gernua hartu
- Sagua pisatu
- Dietaren ingestioa neurtu eta egun guztietako gehikuntza kalkulatu
- Gorozkiak eta gernua hartu eta osorik neurtu
- Gernu eta gorozkietako nitrogeno-edukia neurtu, Kjeldhal metodoa erabiliz
- BN, CD, VB, UPN eta PER kalkulatu
- Edateko uraren ingestioa neurtu eta egun guztietako gehikuntza kalkulatu
- Dietaren ur-edukia kalkulatu eta aurrekoari gehitu
- Mineralen ingestioa kalkulatu
D. Kalkulu guztiak egin