Joan eduki nagusira zuzenean
Alboko panela
English
Español
Euskara
Beste OCW web gune batzuk
MIT OCW
Johns Hopkins OCW
Universitat Oberta de Catalunya OCW
OCW de la Universidad Politécnica de Madrid
Universitat d'Alacant OCW
Gonbidatu gisa ari zara (
Sartu
)
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]
Hasiera
Ikastaroak
(2013) 6.zk.-núm.6
Osasun Zientziak
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]
Gaia 2
14.1.HAUR NUTRIZIOA ETA NERABERZAROA
14.1.HAUR NUTRIZIOA ETA NERABERZAROA
Egin klik
14 GAIA NUTRIZIOA ADIN TALDEKA (I.pdf
estekari fitxategia ikusteko.
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]
Hasiera
Ikastaro guztiak
◄ 13. GORPUTZ PISUA ETA KONPOSIZIOA
Joan hona...
Joan hona...
Helburuak/Gaitasunak
Gai zerrenda
1.SARRERA
2. NUTRIZIOAREN OINARRI FISIOLOGIKO ETA BIOKIMIKOAK
3. KARBOHIDRATOAK
4. LIPIDOAK
5. PROTEINAK
6. BITAMINAK
7. MINERALAK
8. URA
9. ZUNTZA
10. ALKOHOLA
11. NUTRIZIOAN INTERESA DUTEN BESTE KONPOSATU BATZUK
12. METABOLIMSO ENERGETIKOA
13. GORPUTZ PISUA ETA KONPOSIZIOA
14.2. HELDUTASUNA ETA ADINEKO PERTSONAK
15.1. HAURDUNALDIAN
15.2. EDOSKITZAROAN
16. ELIKAGAIEN BALIO NUTRITIBOA
17. DIETETIKAREN OINARRIAK: DIETA OREKATUAK
18. EGOERA NUTRITIBOAREN EBALUAKETA
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (I)
B. Uraren eta Mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (I)
C. Karbohidratoen digestioa: listuko amilasa
(AOI- 1. arazoa – 4 Jarduera)
D. Desnutrizio-egoeraren aldaketa: gihar proteinaren ebaulaketa
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (II)
B. Uraren eta Mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (II)
C. Gastu energetikoa: Oinarrizko metabolismoaren kalkulua
(AOI- 2. arazoa – 4 Jarduera)
D. C bitaminaren erabilera nutritiboa beharrizan fisiologikoen arabera
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (III)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (III)
C. Nerabeen hazkuntza eta egoera nutritiboaren ebaluazioa
D. Diabetesean gertatzen diren nutriente-erabileraren asaldura metabolikoak
Gernuan gorputz zetonikoak eta glukosa antzeman (AOI- 1. arazoa – 5 Jarduera)
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (IV)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (IV)
C. Dietaren burdin kantitatea eta xurgapen-portzentajea
D. Odoleko kolesterolemia
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (V)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (V)
C. Gibeleko glukogenoaren neurketa kualitatiboa
Edurne Simón
Jonatan Miranda
14.2. HELDUTASUNA ETA ADINEKO PERTSONAK ►