ISSN 2255-2316
Alboko panela
Gonbidatu gisa ari zara
Sartu
OCW
Letra-tamaina
A-
A
A+
Gunearen kolorea
R
A
A
A
Joan eduki nagusira zuzenean
OCW
Alboko panela
Hasiera
Ikastaroak esparruka
Beste OCW web gune batzuk
MIT OCW
Universitat Oberta de Catalunya OCW
OCW de la Universidad Politécnica de Madrid
Universitat d'Alacant OCW
OCW UPV/EHU
Gehiago
Gonbidatu gisa ari zara
Sartu
Hasiera
Ikastaroak esparruka
Beste OCW web gune batzuk
Tolestu
Zabaldu
MIT OCW
Universitat Oberta de Catalunya OCW
OCW de la Universidad Politécnica de Madrid
Universitat d'Alacant OCW
OCW UPV/EHU
Erabiltzaileak
Zabaldu guztia
Tolestu guztia
Zabaldu ikastaroaren aurkibidea
Giza nutrizioa [2013/12] [eus]
Topic 2
4. LIPIDOAK
4. LIPIDOAK
Osaketaren baldintzak
Egin klik
4. GAIA Lipidoak.pdf
estekari fitxategia ikusteko.
Aurreko jarduera
3. KARBOHIDRATOAK
Joan hona...
Joan hona...
Helburuak/Gaitasunak
Gai zerrenda
1.SARRERA
2. NUTRIZIOAREN OINARRI FISIOLOGIKO ETA BIOKIMIKOAK
3. KARBOHIDRATOAK
5. PROTEINAK
6. BITAMINAK
7. MINERALAK
8. URA
9. ZUNTZA
10. ALKOHOLA
11. NUTRIZIOAN INTERESA DUTEN BESTE KONPOSATU BATZUK
12. METABOLIMSO ENERGETIKOA
13. GORPUTZ PISUA ETA KONPOSIZIOA
14.1.HAUR NUTRIZIOA ETA NERABERZAROA
14.2. HELDUTASUNA ETA ADINEKO PERTSONAK
15.1. HAURDUNALDIAN
15.2. EDOSKITZAROAN
16. ELIKAGAIEN BALIO NUTRITIBOA
17. DIETETIKAREN OINARRIAK: DIETA OREKATUAK
18. EGOERA NUTRITIBOAREN EBALUAKETA
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (I)
B. Uraren eta Mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (I)
C. Karbohidratoen digestioa: listuko amilasa
(AOI- 1. arazoa – 4 Jarduera)
D. Desnutrizio-egoeraren aldaketa: gihar proteinaren ebaulaketa
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (II)
B. Uraren eta Mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (II)
C. Gastu energetikoa: Oinarrizko metabolismoaren kalkulua
(AOI- 2. arazoa – 4 Jarduera)
D. C bitaminaren erabilera nutritiboa beharrizan fisiologikoen arabera
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (III)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (III)
C. Nerabeen hazkuntza eta egoera nutritiboaren ebaluazioa
D. Diabetesean gertatzen diren nutriente-erabileraren asaldura metabolikoak
Gernuan gorputz zetonikoak eta glukosa antzeman (AOI- 1. arazoa – 5 Jarduera)
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (IV)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (IV)
C. Dietaren burdin kantitatea eta xurgapen-portzentajea
D. Odoleko kolesterolemia
A. Proteinen erabilera nutritiboa eta proteina-kalitatearen ebaluazio biologikoa (V)
B. Uraren eta mineralen ingestioen eragina oreka elektrolitikoen erregulazioan (V)
C. Gibeleko glukogenoaren neurketa kualitatiboa
Edurne Simón
Jonatan Miranda
Hurrengo jarduera
5. PROTEINAK