SARRERA

Orain dela zenbait hamarkada nabaritzen hasi zen dietaren eragina infekzioarekiko erresistentzian. Gai honekin erlazionatutako ikerketek nutrizioaren eta immunitatearen arteko elkarrekintzaren ezagutza maila handitu dute. Gaur egun infekzioa eta hantura, ehunetako sendapena, alergiak, gaixotasun autoimmuneak eta minbizia ezagutza arlo berriaren gaiak dira: IMMUNONUTRIZIOA.

Arlo horretan sortzen den informazio ugaria maiz, beste batzuen artean, jakien industriak sustatua izaten da. Elikagai funtzionalek gaur egun inpaktu ekonomiko handia daukate. Ikasgai/Gai honen helburua gaur egungo informazio zientifikoa ematea da informazio horri buruzko arrazonamendu kritikoa lortzeko. Beste alde batetik, komenigarria da erantzun immunearen modulazioan eragiten duten zenbait nutrienteen erabilgarritasuna ezagutzea.


GAITASUNAK

1. Sistema immunearen eta elikaduraren arteko erlazioa eta bere eragina osasunean ezagutzea.
2. Jakiekiko alergia identifikatzeko gai izatea, eta aldi berean, nutrizioaren bidez haren ondorioak saihesteko gai izatea.
3. Erantzun immunearen modulazioan zenbait elikagaien erabilgarritasuna egokiro baloratzeko irizpide aproposak garatzea.
Azken aldaketa: asteartea, 2012(e)ko azaroaren 13(e)an, 00:54(e)tan